En långhårig man med gitarr.

Så lever du som en rockstjärna

Det är många, framförallt ungdomar, som har en dröm om att bli kändis och leva rockstjärneliv. Man kan välja att spekulera i vad det här beror på eller så tar man sig en titt på vad det faktiskt innebär att vara rockstjärna. Förr i tiden förknippades rockstjärnelivet med hårt festande och sönderslagna hotellrum. Rockstjärnorna levde turnerande liv med groupies och fans som hängde med på olika konserter. I dag är det annorlunda. Vem som helst kan egentligen släppa musik via digitala kanaler och musikerna måste förhålla sig till musiken som till vilken typ av företagande och affärer som helst.

En långhårig man med gitarr.

Vill man trots detta testa rockstjärnelivet för en kväll kan man åka flott i en bil från L-cab.se och satsa på bubbel under tiden man cruisar mellan nattklubbarna. Även om man inte slagit igenom med sin musik kan man satsa på en kväll med glitter och glamour. Det verkliga rockstjärnelivet är som sagt inte så glamouröst längre. Mycket beror det på den digitala utvecklingen där vem som helst kan lansera sin musik online. Ska man tjäna pengar som musiker måste man sälja konserter och bedriva affärsverksamhet. Allt fler kändisar tvingas ta extraknäck och till exempel göra reklamfilm, för att överleva rent ekonomiskt. De verkliga stjärnorna i dag är Influencers och bloggare online men som sagt man kan ju vilja leva rockstjärnelivet för en kväll i alla fall.

Framförallt kan man satsa på att skapa en image som en rockstjärna. Man införskaffar alla de attribut som förknippas med rocken. Många gör det.Klär sig i läder och nitar och har tuffa frisyrer. Har man planer på att lansera sin musik kan det vara bra att slipa på sin image. Lyckas man väl med detta kan man räkna med att fan-skaran blir större. Vad det handlar om att leva rockstjärneliv är att marknadsföra sig själv. Det är speciellt viktigt nu när det är så enkelt att lansera sin musik digitalt. Ska man hävda sig i konkurrensen så måste man jobba med marknadsföring och image.

Vägg med gitarrer.

Imagen är den viktiga biten. Imagehandlar om att skapa en bild av sig själv och att få omgivningen att tro på den bilden. Man kan alltså skapa en slags roll, i detta fall rockstjärnerollen. Man samlar på instrument, klär sig på ett visst sätt, rör sig i vissa kretsar. Man ska till och med äta som en rockstjärna för att vara trovärdig. Och vad äter en rockstjärna? Det vet bara du, det är du som är rockstjärnan.