Tre tillfällen för hårdrock

Få musikstilar har så mycket energi och jävlar anamma som hårdrock och det beror inte enbart på de tunga tongångarna utan också texterna och den allmänna attityden. Visst finns det smäktande hårdrocksballader, men de flesta låtar handlar om att stå kaxig mot etablissemanget, att vara utsatt men samtidigt stark och att, helt enkelt, vara en rockare.

För att riktigt kunna njuta av musiken och höra texterna väl bör du skaffa ett par trådlösa hörlurar som du kan ha på dig när och var du vill. Det ska vara djup och skärpa i ljudkvaliteten och helst ska lurarna inte läcka så att andra blir störda. Även om du kan lyssna på dina favoritband vid vilka stunder som helst finns det tre tillfällen där just heavy metal passar extra bra.

När du känner dig nere

Musik påverkar människans humör på ett mycket omedelbart sätt och därför är den en fantastisk uppiggare när saker och ting inte är så kul. Ge dig in i Dios fantasivärld när du känner dig lite ensam och omotiverad, låt Mötörhead ge dig styrka när du är ledsen och ge fingret åt exet som precis dumpat dig med Wish You Were Dead av Overkill. Var däremot försiktig med Metallica då vissa av deras låtar är lite för hjärtskärande om du befinner dig i ett känsligt stadium medan andra är extremt kraftfulla och motiverande.

När du tränar

Går du in på olika streamingtjänster upptäcker du snabbt att det finns enormt många spellistor med hårdrock för just träning. Lyft skrot till de tunga banden som Pantera och Candlemass och få extra fart i löpspåret med Rammsteins Du Hast eller Iron Maidens The Loneliness of the Long Distance Runner. Motiverande och energigivande som bara den!

När du städar

Även hårdrockare måste städa men med rätt musik går tiden snabbt och sysslorna mindre tråkiga. Välj gärna lite kul låtar som går att dansa runt till som Korns Twisted Transistor eller vad som helst av AC/DC för extra stimulans. Hörlurar som kopplas med Bluetooth passar extra bra när du städar då du inte riskerar att fastna med sladden någonstans och allt går att genomföra snabbt och utan irritation.