Någon spelar gitarr

Rockmat i P4 Sveriges Radio

Häromdagen lyssnade jag på P4. De pratade om ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat, nämligen hur man får ekonomin att gå ihop som musikartist. Det är ju inte alla som blir stora världsstjärnor och tjänar multum. De flesta får snarare hanka sig fram, åtminstone i perioder. Jag tycker att det är viktigt att man pratar om det här, istället för att måla upp artistlivet som en dröm. Därför har jag också en egen kategori här på bloggen där jag skriver om ekonomin som artist. För även om det kan vara alldeles underbart att arbeta som artist får man också slita hårt för att lyckas. Men det finns en del genvägar och tips som man kan ta till för att få pengarna att räcka lite längre.

En hög med dollarsedlar

På radion pratade de bland annat om att spara pengar när man handlar mat. Ett av deras tips var att utnyttja rabatter och extrapris. Ibland kan man tillexempel köpa större förpackningar av olika matvaror. Då brukar kilopriset bli lägre, och man kan frysa in det som blir över. Ett annat tips som jag tycker var väldigt bra, och som jag faktiskt aldrig har tänkt på, är att handla mat på nätet. På det sättet är det lättare att följa inköpslistan och inte plocka ner onödiga varor i kundvagnen. Det är också lättare att jämföra priser och att hålla koll på hur mycket man gör av med. Dessutom finns det ganska ofta olika rabattkoder som man kan använda i matbutiker på internet. Just nu finns det tillexempel en väldigt generös mat.se rabattkod som du kan använda vid ditt första köp i butiken. Jag har testat koden och det funkade väldigt bra. Dessutom var det fantastiskt smidigt, och riktigt kul, att handla mat på nätet. Jag tycker att du också borde testa, speciellt om du är en kämpande rockstjärna som försöker få pengarna att räcka lite längre.

Mer rockmat

Tallrikar med mat

Dagens spartips blir alltså att handla mat på nätet. Men jag kan faktiskt bjuda på ett tips till idag. Det sparar du i och för sig inte speciellt mycket pengar på, men det är ändå ett väldigt bra tips. Sveriges Radio P4 har nämligen spelat in en hel rad program som handlar om olika rockartister. Om du vill lyssna kan du klicka här för att komma till alla avsnitt. Jag tycker alltid att det är väldigt spännande och underhållande att få ta del av hur andra musiker och artister tänker i olika frågor. Man kan alltid lära sig något genom att ta del av andras erfarenheter. Dessutom är det ju roligt att få veta mer om andra artister, speciellt om sådana som man ser upp till. En av mina stora idoler är Alice Cooper, och det finns faktiskt ett avsnitt med en intervju med honom. För att återknyta till ämnet mat; visste du att Cooper har en egen restaurang i staden Phoenix i USA. På Coopers restaurang kan man köpa en varmkorv som är en hel meter lång. Visst är det galet?